Kazernekwartier

Het kazernekwartier is de benaming voor de historische wijk van de stad Venlo dat begrenst wordt door de spoorlijn, kazernestraat, venrayseweg en rivier de Maas.

De naam heeft het te danken aan de oude Frederik Hendrik Kazerne waarvan verschillende rijks- en gemeentelijke monumenten nog aanwezig zijn. Naast deze historische laag is het Fort Sint Michiel een belangrijk onderdeel van deze wijk. Maar het kazernekwartier heeft veel meer te bieden, zo lag hier namelijk een Romeinse weg, een Merovingische hutkom, Fort Leopold en nog veel meer historische lagen.

Sommige van deze lagen zijn nog zichtbaar in het landschap, in het Fort Museum Venlo kunt u een kaart ophalen met daarop ingetekend de verschillende tijdlagen. Op korte termijn komt dit ook als een app beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *