Natuurhistorie

Een kazerneterrein is van oudsher tevens een natuurreservaat, zo ook het terrein van de oude Frederik Hendrik Kazerne. Daarbij opgeteld het feit dat hier de Sint Michielsbeek doorheen stroomt richting de Maas en dat de gracht van het Fort Sint Michiel met zijn natuurlijke begroeiing hier ligt zorgt ervoor dat het kazernekwartier een hele rijke natuurhistorie heeft.

Verschillende oude heggen en hagen, oude bomenlanen en de natuurlijke kruidachtige begroeiing alsmede het feit dat de kazernegebouwen met zijn kieren, gaten en grote dakgoten al jaren een oase van rust vormen op dit terrein heeft ervoor gezorgd dat diverse bedreigde diersoorten hier voor komen.

Zo kun je oog in oog komen te staan met de vos, steenuiltjes in de bomen zien zitten en op een zonnige dag scheren de huiszwaluwen rakelings boven je hoofd. Maar ook de talrijke vleermuizen die ’s avonds pas tevoorschijn komen zorgen voor een waar schouwspel.

In het Fort Museum Venlo tref je niet alleen achtergrond informatie aan over deze dieren, maar ook over de overige biodiverse flora & fauna van het kazernekwartier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *