Ontdek de natuur

Onder de naam ontdek de natuur organiseren we vanaf oktober met enige regelmaat kinderactiviteiten buiten in de natuur. We gaan daarbij op ontdekkingstocht in het kazernekwartier en de Raaijweiden met onze huisbioloog. Zelf beleven en ontdekken staat hierbij centraal, maar helaas kunnen we nooit tevoren zeggen wat we precies gaan doen. Dit is een beetje afhankelijk van de natuur zelf. Het ene moment is bijvoorbeeld geschikter voor vogels terwijl het andere moment de insecten ineens massaal tevoorschijn komen. Kortom, we laten ons telkens opnieuw verrassen wat de natuur ons brengt.

We starten om 10.00 uur bij het Fort Museum en we eindigen in de kantine met warme chocomel met slagroom.

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Dik Groen Stichting, zij hebben een bijdrage geleverd in de aanschaf van natuurstudie materialen waarvoor we ze natuurlijk erg dankbaar zijn. Er kunnen maximaal 10 basisschoolkinderen deelnemen.