Ontdek het verleden voordat het te laat is!

Fort muur, kapotgereden in het kader van de herontwikkeling.

Op 17 juni 2023 kunt u gratis in ons museum terecht om het verleden van het kazernekwartier te ontdekken, dit is mogelijk de allerlaatste keer dat wij als museum deel kunnen nemen aan de Nationale Archeologiedagen aangezien eind deze maand de gemeenteraad akkoord zal gaan met het nieuwe bestemmingsplan zonder museum en met een karig fort.

Tijdens deze dag kunt u rondkijken in ons museum en zien wat er allemaal gevonden is in het kazernekwartier. De verschillende maquettes die het verhaal van vestingstad Venlo vertellen bewonderen en ontdekken wat er allemaal bekend is over dit unieke stukje Venlo.

Dat hier het grote geld een belangrijke rol speelt in de herontwikkeling is duidelijk, woningbouw zal het fort doen verdwijnen, zelfs de imposante kazernegebouwen zullen wegvallen bij de nieuwe bouwblokken die op dit terrein moeten verrijzen.

Kom dus nog een laatste keer naar het Fort Museum Venlo. Wij zijn op 17 juni open van 10 tot 17 uur!