En nu…

En nu…

De toekomst voor het Fort Museum Venlo ziet er somber uit. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan kazernekwartier aangenomen. En hoewel de wethouder onwaarheden over ons verspreid heeft in de raadszaal en in de krant is er geen rectificatie gekomen. Sterker nog de andere wethouder gaf aan volledig achter zijn collega te staan. Welke gevolgen dat voor ons  heeft weten we natuurlijk niet. Maar duidelijk is dat de wethouders ons museum geen plek in het kazernekwartier gunnen.

We zijn nu dan ook verschillende opties aan het onderzoeken:

  1. Een verzoek Wet Openbaarheid Organisatie om te achterhalen welke vertrouwelijke documenten de wethouder aangeleverd heeft over ons.
  2. De stap naar de Raad van State om de procedurefouten aan te tonen.
  3. Een voorlopige voorziening aanvragen.
  4. Een alternatieve locatie zoeken.

Wat het gaat worden? We houden u op de hoogte. Maar het is mogelijk dat we alle vier de opties uitvoeren. Alleen dit kost allemaal een boel geld. Dus wilt u ook dat het enige museum dat de Venlose geschiedenis vertelt blijft? Steun ons dan!

Leon Vrijdag fotografie