Bouw je eigen Legeringsgebouw van de Frederik Hendrik Kazerne

In de periode 1910-1913 werd er een nieuwe kazerne gebouwd op de westoever van de Maas tegenover de stad Venlo. De bescheiden opzet bestond uit 4 legeringsgebouwen, vernoemd naar de toenmalige koningin Wilhelmina, een hoofdgebouw en een cantinegebouw. Enkele exercitieloodsen, een paardenstal en privaatgebouwtjes.

De legeringsgebouwen hadden elk een eigen naam: Wilhelmina, Helena, Pauline en Maria en waren identiek aan elkaar. De gebouwen bevatten de slaapzalen van de soldaten. In het begin sliep men op strozakken, later werden dit stapelbedden.

Herbeleef je kazernetijd de bouwplaat van je slaapplek op de Frederik Hendrik Kazerne. De bouwplaat bevat één legeringsgebouw en is eenvoudig in elkaar te zetten door het opvolgen van de bouwinstructies. Een schaar of snijmesje, snijmatje, lineaal en lijm is alles wat je nodig hebt.

Eindformaat L x B x H = ongeveer 24 x 10 x 7 cm

Prijs €6.00 inclusief verzenden!

Klik hier om naar de shop te gaan