Geschiedenisles


Welkom,

Op deze pagina tref je onze lespakketten aan met betrekking tot de lokale geschiedenis. Dat wil zeggen de geschiedenis van de gemeente Venlo. Onze standaard lespakketten zijn opgedeeld in 10 tijdvakken en sluiten aan bij de geschiedenisles op scholen.

Klik op de tijdvak van je keuze om meer over het lespakket te weten te komen. Wil je een les in het Fort Museum Venlo reserveren? Klik dan hier.

Tijdvak 1

Tijdvak 1     Jagers & Boeren     Tot -3000
In dit lespakket volgen we Albor en Amar, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Jagers en de Boeren. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

 

Tijdvak 2

Tijdvak 2     Grieken & Romeinen     -3000 tot 500
In dit lespakket volgen we Marcus en Minerva, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Grieken en de Romeinen. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 3

Tijdvak 3     Monniken & Ridders     500 tot 1000
In dit lespakket volgen we Isolde en Ysoreit, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Monniken en de Riddes. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 4

Tijdvak 4     Steden & Staten     1000 tot 1500
In dit lespakket volgen we Dapper en Duna, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Steden en de Staten. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 5

Tijdvak 5     Ontdekkers & Hervormers     1500 tot 1600
In dit lespakket volgen we Cornelis & Christina, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Ontdekkers en de Hervormers. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 6

Tijdvak 6     Regenten & Vorsten     1600 tot 1700
In dit lespakket volgen we Erasmus en Egidia, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Regenten en de Vorsten. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 7

Tijdvak 7    Pruiken & Revoluties     1700 tot 1800
In dit lespakket volgen we Francois en Frédérique, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Pruiken en de Revoluties. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 8

Tijdvak 8     Burgers & Stoommachines     1800 tot 1900
In dit lespakket volgen we Loie en Laure, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Burgers en de Stoommachines. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 9

Tijdvak 9     Wereldoorlogen     1900 tot 1950
In dit lespakket volgen we Baer en Betsy, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Wereldoorlogen. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan

 

Tijdvak 10

Tijdvak 10     Televisie & Computer     1950 tot heden
In dit lespakket volgen we Finn en Femke, een jongen en een meisje uit het tijdperk van de Televisie en de Computer. Aan de hand van vragen en interactieve opdrachten komen we steeds meer te weten over het leven van deze twee jongeren.

Klik hier om naar de les te gaan